Multa on kyselty hedelmien syönnistä kovasti. Ihmiset on ihmetelleet mistä saan tarvittavan C-vitamiinin?!

Elikkä jjos nyt ajatellaan Suomea ennen vanhaa, kun hedelmiä ei vielä kuljeteltu laivalla paikasta toiseen, niin ei suomalaisilla talviaikaan ollut hedelmiä ravintona. Omenat eivät säilyneet kuin ehkä pakasteina, jolloin niiden ravintoarvo on kuitenkin jo laskenut. Ehkä paras C-vitamiinin lähde näistä oli marjamehut, joita itse mehustettiin, mutta kaikilla ei ollut edes niitä.

Tarvittavan c-vitamiinin saa salaateista ja kasviksista. Jos pelkäät ettet saa tarpeeksi niin voi ottaa tarvittavan annoksen ravintolisänä. 

Samaa ihmetellään maitotuotteista, että mistä saan kalsiumia.... Oma dieettini on sen verran lyhytaikainen, ettei se ehdi vaikuttaa vielä elimistöön. Järkeä saa käyttää siinä mielessä, että jos jää pitkäksi ajaksi karppaamaan, ottaa kalsiumit purkista tai lisää kerman ja juustot ruokavalioon. Herkkupäivänä saa toki vetää maitoa niin paljon ku sielu sietää...=D Aion itse sitten kun siirryn ylläpitämään saavutettua painoa niin lisäämään hieman maitotuotteita ruokavaliooni. Itselläni on laktoosi-intoleranssi, joten vatsani voi tällä hetkellä tosi hyvin. 

Muut hivenaineet..... Ihmiset syövät nykypäivänä muutenkin tosi suppeasti, eli suosittelisin hivenaineita muillekin kuin lahduttajille. Vesi on nykyään niin puhdistettua, ettei siitä saa minkään näkösiä ravintoaineita....Valmisruuat ovat todella ravintoköyhiä, koska ovat niin prosessoituja. Magnesiumia  ja sinkkiä syön ravintolisänä. Ja D-vitamiinia tietty!!!